Centar “Balkan za tebe” pokreće humanitarnu kampanju za Janju Stojanović

Centar “Balkan za tebe” pokreće humanitarnu kampanju za Janju Stojanović! Humanitarna kampanja se sprovodi na našoj platformi Balkan Donira.

Kampanju možete pogledati na linku, kao i donirati sredstva za Janjino lečenje – www.balkandonira.org/kampanja/za-janju-stojanovic/

Janja je dete iz druge kontrolisane trudnoće. Rođena je u četrdesetoj nedelji. Na samom rođenju nije disala dva minuta zbog čega je intubirana i prebačena na odeljenje neonatologije, gde je u inkubatoru provela svojih prvih mesec dana.

Narednih godinu i po dana lečena je od hipotonije, brojnim fizikalnim terapijama. Nakon urađene magnetne rezonance glave u septembru 2019. godine uspostavljena je dijagnoza.

Janja ima Jubertov sindrom. Odnosno nerazvijenost malog mozga i moždanog stabla. Pored Jubertovog sindroma, ona ima i polidaktiliju (šestoprstost) i ptozu desnog kapka, koju je operisala sa samo tri meseca.

Janja ne sedi, ne hoda, delimično drži glavicu uspravno, ali je jedno veselo i razdragano dete, puno života. Jako se raduje svom bratu i deci, ali ne može sa njima da se igra.

Pozitivna je i nasmejana, mnogo se trudi i želja svih je da što pre prohoda, uhvati brata za ruku i pođe u dečiji svet odrastanja gde bi i trebalo da bude.

Genetska analiza pokazala je udruženi heterozigot patogenih varijanti u MKS1 genu.

Da bi stala na svoje nogice potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani, lečenje u banjskim uslovima, kao i rad sa logopedom, defektologom, somatopedom, psihologom, pedagogom, medicinska i ortopedska pomagala, pomagala za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, pet terapije, hipo i hidro terapije, laboratorijske analize, specijalistički pregledi, operaciju kapka, transplantacija matičnim ćelijama, medicinski potrošni materijal, medikamenti, kao i sredstva za putne troškove i troškove smeštaja za vreme lečenja van mesta stanovanja.

Sredstva su potrebna i za genetsku terapiju u inostranstvu.

Za Janjine prve korake! Neka BALKAN DONIRA!

Novac možete donirati takođe uplatom na račune Centra „Balkan za tebe“:

Primalac: Udruženje TELOK – Centar „Balkan za tebe“
Svrha uplate: Humanitarna pomoć za Janju Stojanović
Broj računa: 160-6000001505800-36
Poziv na broj: /
Iznos donacije: prema mogućnostima donatora

Napomena:
Novčani iznos prikupljenih donacija je sistemski povezan sa ostalim fondacijama koje prikupljaju novac za Janjino lečenje!