Uskoro – Web Aplikacija “Probudi Se”

Ovim putem najavljujemo da će web aplikacija „Probudi Se“ izaći 15. avgusta 2023. godine. Trenutno se obavlja poslednja, testna faza funkcionisanja.

Web Aplikacija „Probudi Se“ je unikatna aplikacija za suzbijanje diskriminacije, nastala kao rezultat IOP Student projekta, koje Udruženje TELOK aktivno sprovodi od aprila 2022. godine.

Aplikacija je prvobitno trebalo da ima samo jednu funkciju, tj. prijavljivanje diskriminacije u obrazovnom sistemu (u osnovnim, srednjim školama i fakultetima), ali je u međuvremenu autor aplikacije, Stefan Milivojević, odlučio da proširi spektar i namenu, te će sada aplikacija biti namenjena za prijavljivanje širokog spektra diskriminacije.

Aplikacija je izrađena prema najvećim evropskim standardima zaštite podataka i privatnosti i funkcioniše u zatvorenom internet sistemu van dometa javne mreže.

Nadamo se da će ova aplikacija pomoći velikom broju dece i ljudi da prijave problem diskriminacije.

Takođe, moramo se ovim putem zahvaliti svim donatorima i sponzorima koji su omogućili kreiranje ovakve, unikatne web aplikacije koji će biti navedeni u konačnom saopštenju.